E-posta Kampanyasını İptal Etme
Zamanlanmış Bir Kampanyayı İptal Etme
Section titled “Zamanlanmış Bir Kampanyayı İptal Etme”Bu özellik, bir kampanyayı zamanladıysanız ve gönderilmeden önce iptal etmek istiyorsanız yararlıdır.
- “Zamanlamayı Yönet” seçeneğine tıklayın.
- Zamanlanmış kampanyalar listesinde kampanyanızı bulun ve kırmızı çöp kutusu simgesine tıklayın, ardından “Kampanyayı Sil” seçeneğine tıklayarak onaylayın.


Google Sheet’teki kampanyanızın durumu daha sonra “Silindi” olarak güncellenir.
“Gönderimi Geri Al” Özelliğini Kullanarak Bir Kampanyayı İptal Etme
Section titled ““Gönderimi Geri Al” Özelliğini Kullanarak Bir Kampanyayı İptal Etme”Bu seçenek, bir kampanya gönderdiyseniz ve hemen bir hata olduğunu fark ettiyseniz yararlıdır.
“X e-postayı Gönder” düğmesine tıklar tıklamaz yeni bir pencere açılır.
Gönderimi iptal etmek için 5 saniyeniz vardır ve “İptal Et” düğmesine tıklayabilirsiniz.
E-postanız yeniden görünecek ve ekranın alt kısmında “E-posta gönderilmedi” notu görüntülenecektir.
Google Sheet’te hiçbir durum güncellenmez.
Devam Eden Bir E-posta Kampanyasını İptal Etme
Section titled “Devam Eden Bir E-posta Kampanyasını İptal Etme”Bu seçenek, “İptal Et” düğmesine tıklamak için 5 saniyelik pencerenin geçtiği durumlara yöneliktir.
Bu yalnızca çok sayıda e-posta gönderiyorsanız geçerlidir; bu yöntem kampanyanın bir kısmının gönderilmesini durdurmanıza izin verir, ancak Google Sheet’inizdeki ilk e-postalar neredeyse anında gönderildiğinden tüm kampanyayı değil.
Bu, etkiyi azaltmaya yardımcı olur, çünkü listenizin ilk alıcıları kaçınılmaz olarak e-postayı alacaktır.
Devam etmek için hızlı hareket edin:
- Mail Merge’i yeniden başlatın (Uzantılar > Mail Merge for Gmail > ▶️Başlat).
- “Etkin Kampanya” altında kampanyanızı bulun.
- “Duraklat” seçeneğine tıklayarak askıya alabilir veya “Sil” seçeneğine tıklayarak silebilirsiniz.

Kampanyanın Google Sheet’teki durumu daha sonra değişecektir: silinirse “Silindi” olarak gösterilir; duraklatılırsa “Kuyrukta” olarak görüntülenir. Zaten gönderilen e-postalar “Gönderildi” olarak işaretlenir.