Paylaşılan abonelik
Mail Merge for Gmail’de paylaşılan abonelik nedir?
Section titled “Mail Merge for Gmail’de paylaşılan abonelik nedir?”Aşağıdakiler gerekiyorsa:
- Ekibiniz için birden fazla Mail Merge for Gmail lisansına sahip olmak
- Lisanslarınızı yönetmek için merkezi, rol tabanlı bir sistem
- Tüm kuruluşunuz için tek bir fatura almak
Paylaşılan abonelikler, Mail Merge for Gmail’de premium aboneliğin her sahibi için kullanılabilir.
Bu makalede ele alacağımız konular şunlardır:
Paylaşılan aboneliğinize nasıl yeni kullanıcı ekler/kaldırırsınız?
Section titled “Paylaşılan aboneliğinize nasıl yeni kullanıcı ekler/kaldırırsınız?”- Eklenti içinden doğrudan hesap yönetimi ekranına erişin.
- Hesap yönetimi ekranından “Kullanıcıları Yönet” seçeneğine tıklayabilirsiniz, “Abonelikler” bölümünde
- Kullanıcı yönetimi ekranı, aboneliğinizden bir kullanıcı eklemenize veya kaldırmanıza olanak tanır

Paylaşılan Abonelikte rolleri nasıl kullanırsınız?
Section titled “Paylaşılan Abonelikte rolleri nasıl kullanırsınız?”Roller nelerdir?
Section titled “Roller nelerdir?”Paylaşılan abonelikte 3 rol vardır:
- Sahip:
- Paylaşılan abonelik başına yalnızca bir sahip vardır.
- Sahip fatura bilgilerini yönetebilir
- Sahip abonelikten lisans ekleyebilir veya kaldırabilir.
- Sahibin kendi lisansı vardır ve Mail Merge for Gmail’i kullanabilir
- Yönetici:
- Paylaşılan abonelikte “yönetici” rolüne sahip birden fazla kullanıcı olabilir
- Yönetici abonelikten lisans ekleyebilir veya kaldırabilir,
- Yöneticinin kendi lisansı vardır ve Mail Merge for Gmail’i kullanabilir
- Kullanıcı:
- Paylaşılan abonelikte “kullanıcı” rolüne sahip birden fazla kullanıcı olabilir
- Kullanıcının kendi lisansı vardır ve herhangi bir yönetim izni olmaksızın Mail Merge for Gmail’i kullanabilir.
Bir kullanıcıya rol nasıl atarsınız?
Section titled “Bir kullanıcıya rol nasıl atarsınız?”- Eklenti içinden doğrudan hesap yönetimi ekranına erişin.
- Hesap yönetimi ekranından “Kullanıcıları Yönet” seçeneğine tıklayabilirsiniz, “Abonelikler” bölümünde
- Kullanıcı yönetimi ekranı, sahibin rolleri atama veya kaldırmasına olanak tanır

Bu faturalarımı nasıl etkileyecek?
Section titled “Bu faturalarımı nasıl etkileyecek?”- Aboneliğe kullanıcı ekleme veya kaldırma, fatura dönemini veya fatura tarihlerini değiştirmez: fatura tarihiniz, aylık veya yıllık olarak orijinal abonelikle aynı kalacaktır.
- Paylaşılan aboneliğe yeni bir lisans eklerseniz:
- Bir sonraki faturaya kadar kalan süre için hemen ücretlendirileceksiniz.
- Sonraki faturanız aboneliğinizin yeni lisans sayısını yansıtacaktır.
Örnek:
1 Ocak 2022’de oluşturulan yıllık aboneliğiniz ($47,88) varsa ve 1 Haziran 2022’de bir lisans eklerseniz:
- Kalan fatura döneminin yarısı olduğu için hemen $23,94 ücretlendirileceksiniz
- 1 Ocak 2023’teki sonraki fatura $95,76 olacaktır (= 2x $47,88)
- Paylaşılan abonelikten bir lisans kaldırırsanız:
- Hesap bakiyeniz, aboneliğinizin kalan süresi için orantılı tutar ile kredilendirilecektir.
- Sonraki faturanız aboneliğinizin yeni lisans sayısını yansıtacaktır.
Örnek:
Aylık maliyeti $19,86 (4x$4,99) olan 4 lisanslı aylık aboneliğiniz varsa ve bir lisansı kaldırmaya karar verirseniz: sonraki fatura $14,97 (3x$4,99) olacaktır